Nepārtraukta kreditēšana

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Tieši šo piedāvājumu, kuru piedāvā lielākā daļa banku, mēs tagad apskatīsim.


Kredītlīnija – tas ir noteikts kopējais naudas līdzekļu limits, kuru banka piešķir savam klientam konkrētās daļās un noteiktos laika periodos. Naudas sadales īpatnības tiek precīzi reglamentētas pašā līgumā par kredītlīnijas piešķiršanu. Šis dokuments arī nosaka darbības termiņu, līdzekļu saņemšanas veidus, norēķinu formas ar banku saistībā ar parāda atgriešanu.


Galvenie kredītlīniju veidi

 

  1. Neatjaunojama – raksturo stingri noteikts naudas līdzekļu apjoms un to izsniegšanas/atgriešanas termiņi. Izmantojot šādu kredītlīniju, pat visuzticamākie aizņēmēji nevar cerēt uz kredītlīgumā noteikto nosacījumu maiņu. Šis kreditēšanas veids ir piemērots tiem, kas negrasās piepildīt savus apgrozības fondus ar bankas līdzekļu palīdzību.
  2. Atjaunojama – raksturo iespēja regulāri saņemt kredītlīdzekļu summas, pieturoties pie jau esošo saistību atmaksas grafika. Šāda kredītlīnija ļauj uzņēmumiem nepārtraukti papildināt savus apgrozāmos līdzekļus. Parasti tā ir populāra iesācēju biznesmeņu vidū un to vidū, kam bieži rodas neplānotas vajadzības savu fondu iegādē. Sadarbība ar banku ar atjaunojamo kredītlīniju palīdzību dod iespēju aizņēmējam samazināt savus procentu likmju apmaksas izdevumus.


Limitētās kredītlīnijas


Kredītlīnijai var būt arī limits: naudas izsniegšanas limits vai parāda limits bankai.

 

  1. Kredītlīnija ar limitētu izsniegšanu var palīdzēt aizņēmējam tikai, piedāvājot to summu, kāda tika noteikta kredītlīgumā. Pat, dzēšot noteiktu parāda daļu, kredītlīdzekļu limitu nevar palielināt, tāpēc tas, neapšaubāmi, ir neatjaunojams kredītlīnijas veids.
  2. Kredītlīniju ar parāda limitu var atvērt atkal un atkal, tiklīdz parāda apmērs sasniedzis noteiktu summu. Citiem vārdiem sakot, atgriežot zināmu daļu naudas, aizņēmējs var vēlreiz izmantot kredītlīdzekļus. Šo kredītlīniju nedomājot var attiecināt uz atjaunojamo kategoriju.

 

Revolvera kredītlīnija


Tas ir atsevišķs kredītlīniju veids bez ierobežojumiem un ar ilgtermiņa darbību, kas sākas ar 5 gadiem. Šādā kredītlīgumā netiek noteikti ierobežojumi, bet aizņēmējs var izmantot aizņēmuma līdzekļus daudzus gadus, regulāri veicot maksājumus un izpildot galvenos sadarbības nosacījumus.


Revolvera kredītlīnija tiek raksturota kā vispievilcīgākā: procentu likme tiek aprēķināta tikai par naudas izmantošanu un konkrēti par paņemto naudas līdzekļu summu. Šāda līnija var būt arī kā apdrošināšana, šādā gadījumā fiziska vai juridiska persona var noņemt līdzekļus pirmās nepieciešamības gadījumā.


Apdrošināšanas kredītlīnija nav izņēmums, papildinot bankas limitu vai ievērojot bankas prasības – aizņēmējam ir stingri jāievēro līguma nosacījumi. Savukārt bankai jāpiešķir atrunātā naudas summa, tiklīdz aizņēmējam rodas pēc tās nepieciešamība.


Atvērtā kredītlīnija


Par atvērto kredītlīniju pieņemts uzskatīt jebkuru kredītlīniju, kas vēl nav sasniegusi savu parāda vai izsniegšanas limitu, vai arī šī kredītlīguma darbības termiņš vēl nav beidzies. Atverot jebkuru kredītlīniju kategoriju no augstākminētajām, aizņēmējam ir tiesības izmantot bankas līdzekļus pēc vajadzības un noteiktajos apmēros, bet viņš arī uzņemas saistības regulāri papildināt līdzekļu limitu, veidojot nepieciešamo naudas atlikumu līnijas kontā.


Kredītlīnija juridiskām personām


Jebkura kredītlīnija, parasti, ir paredzēta izmantošanai tikai uzņēmumiem vai individuāliem uzņēmējiem. Parasti banka var noformēt  šādu kredītlīgumu juridiskai personai, kura darbojas vismaz 6 mēnešus vai ilgāk. Lai iegūtu kreditora uzticību, aizņēmējam ir jābūt pozitīvai reputācijai tirgū un pieklājīgai maksātspējai. Lai apstiprinātu savu uzticamību, klients kā garantu bankai var piedāvāt vērtspapīrus, nekustamo īpašumu, kas pieder pašai juridiskajai personai, vai izmantot galvotāju palīdzību.


Izskatot katru potenciālā aizņēmēja kandidatūru, banka patstāvīgi nosaka, kādu kredītlīnijas veidu tā varēs piedāvāt tieši šim uzņēmumam, uz kādu termiņu un ar kādiem ierobežojumiem. Daudzi kreditori ļauj saviem klientiem patstāvīgi izvēlēties gada likmes aprēķināšanas veidu (tā var būt mainīga vai fiksēta).


Individuālie uzņēmēji kredītlīniju uzskata par daudz pievilcīgāku kā vienkāršu kredītu, jo nauda ienāk pa daļām, atkarībā no uzņēmuma vajadzībām, tādējādi palielinot pamata kapitālu vai palīdzot segt esošos izdevumus.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Aizdevums lv

Tāpat kā daudzi citi šobrīd jau lielie kreditori, Aizdevums.lv savu darbību uzsāka tālajā 1999.gadā un tobrīd saucās “Nelss Līzings”

10 padomi kā sagādāt nedārgu un atmiņā paliekošu dāvanu

Neapšaubāmi, mūsdienu veikalu un modes bodīšu plauktos šodien iespējams atrast pilnīgi VISU: jebkuru lietu, sākot ar ekskluzīvu dizaineru precēm, beidzot ar supertehnoloģiskiem gadžetiem

Kā nopelnīt, ja neesi nopircis Bitcoin par 1 eiro

Pavisam nesen kriptovalūtu grafiki gandrīz vai sajuka prātā: kad 1 Bitcoin pārgāja 16 000$ vērtības atzīmi

Kredīts Brīvība

Brīvo kredītu rašanos samērā viegli skaidrot no ekonomikas, precīzāk sakot, uzkrājumu viedokļa