Labāko elektrisko skrejriteņu TOP 10

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Vienīgais, mēs esam 100% pārliecināti, ka tie ir ekonomiski, vienkārši apkopē un nenodara kaitējumu apkārtējai videi. Ja esat nolēmis iegādāties šādu transportlīdzekli, tad obligāti jānoskaidro, kuri modeļi tiek uzskatīti par TOP modeļiem, ar ko tie atšķiras no lētākiem, un pēc kādiem parametriem tiek veidots tops.


10.vieta: Yamato mini


Populārais japāņu nosaukums “Yamato” šai gadījumā ir pilnīgs pretstats šim elektriskā skrejriteņa modelim. Vārds “MINI” maksimāli piešķir ironiju šim skrejritenim, bet savā vecuma kategorijā tas ir viens no labākajiem: bērniem un pusaudžiem. Ar slodzi līdz 80 kg elektriskais skrejritenis var ieskrieties līdz 25 km/h. Teiksiet, maz? Bet šim vecumam vairāk arī nevajag. Neliela jauda 150 vati, tikpat liels ātrums un braukšanas attālums līdz 16 km neļaus jūsu augošajiem bērniem izbraukt uz braucamās daļas. Bieži šādi skrejriteņi nesteidzīgi dreifē pa trotuāriem vai pulcējas tiem speciāli paredzētos laukumos.


Visā visumā elektriskajam skrejritenim nav pat puse no tā, kam ir jābūt īstam un komfortablam skrejritenim, bet par šādu cenu tā ir optimāla izvēle. Nereti skrejriteņiem pēc iegādes ir nepieciešama īpaša uzmanība (nepieliekot papildus pūles, skrejritenis maz uz ko būs spējīgs), un šis modelis noteikti neiztiks bez papildus apkopes. Tāpēc ieteicams vispirms pilnveidot skrejriteni, lai bērna braucieni būtu ne tikai kvalitatīvi, bet arī droši.


Galvenie parametri:


1. Noslodze – līdz 80 kg.
2. Jauda – līdz 150 W.
3. Ātrums – ne vairāk kā 25 km/h.
4. Akumulators – 8 a/h.
5. Attālums – līdz 16 km.
6. Svars – 8 kg.
7. Nav piekares.
8. Primitīva bremžu sistēma: uzspiežama bremze aizmugurē un pilnībā nav priekšējās bremzes.
9. Pieejama cena.
10. Kompakts.
11. Braukšanas dinamika – 3 balles no 5.


9.vieta: Yamato PES-0809


Neskatoties uz skaļo nosaukumu, arī šo elektriskā skrejriteņa modeli nevar nosaukt par ideālu. Vislielākais skrejriteņa trūkums – tas nav pasargāts no lietus un jebkāda cita mitruma, tāpēc braukt pa lietu un peļķēm var, bet pēc tam jums nāksies nest skrejriteni rokās. Pret ražotāju pretenziju nav, jo šo elektriskā skrejriteņa īpatnību tas ir norādījis instrukcijā: tas, kurš ir izlasījis, uzreiz saprot, ka “līdzās strūklakām un citiem ūdens avotiem skrejriteni izmantot ir aizliegts”.


Šī skrejriteņa priekšrocība ir tā cena un tas, ka ar to pilnvērtīgi var braukt pieaudzis cilvēks, kaut arī augstuma regulējums skrejritenim nav paredzēts (ja jūsu augums ir 180 cm, tad ilgi braukt ar šādu skrejriteni nebūs pārāk ērti). Litija – jonu baterija (36 V uz 5,2 A/h) un 470 W droši vedīs pieaugušu cilvēku pa līdzenu un horizontālu virsmu, tiesa, ekonomiskajā D režīmā. Ja uzdrošināsieties braukt augšā pa kalnu, nāksies pārslēgties uz N ātrumu.


Tomēr skrejritenis stabili “smaržo” pēc lētuma, un tas ir jūtams pat tur, kur ekonomika nav bijusi pārāk pamatota:


• rokturi ir pieskrūvēti pie stūres statņa,
• ātruma uzņemšana un bremzēšana ar aizmugurējo riteni tiek veikta, izmantojot nelielus pārslēgšanas slēdžus (ērto sviru vietā).


Tāpēc jums neizdosies pieskrūvēt skaņas signālu kādai no pusēm – tas jebkurā gadījumā traucēs skrejriteņa vadīšanu. Esošie šī elektriskā skrejriteņa īpašnieki vēl montāžas brīdī iesaka pārbaudīt, vai ir visas nepieciešamās detaļas, jo ķīniešu ekonomija mēdz būt neparedzama.


Galvenie parametri:


1. Svars – 11 kg.
2. Riteņi – 8 collas, priekšējie – pneimatika ar atsperi, aizmugurējie – uz motora.
3. Jauda – 470 W.
4. Vairāki ātruma režīmi.
5. Elektriskā bremze uz aizmugures riepas.
6. Lēta cena.


8.vieta: HIPER Triumph


Šis elektriskais skrejritenis jau būtiski atšķiras pēc cenas, pēc parametriem to var pieskaitīt “apmierinošo skrejriteņu” kategorijai ar motoru. Viegls, pateicoties alumīnija rāmim, bet ne pārāk ātrs – maksimālais ātrums 25 km/h ar nosacījumu, ka lietotājs nav pārāk smags un ceļš ir līdzens. Dinamikā lēns, bet nobraukt var jau daudz tālāk – līdz 30 km ar 1 uzlādi (ja akumulatora ietilpība ir 7,5 A/h).


Neskatoties uz to, ka riteņi šeit ir 8,5 collas plati, braukt pa lauku ceļiem tāpat nebūs iespējams, jo nav piekares. Šo mīnusu “atsver” viens liels “pluss” – hidroaizsardzība, ar kuru aprīkoti vien nedaudzi skrejriteņi. Diska bremzes, kas ļauj plūstoši un klusu bremzēt, arī var attiecināt uz elektriskā skrejriteņa priekšrocībām.


Visām priekšrocībām var pievienot arī izgatavotāja uzmanīgo attieksmi pret lietotāju: ja gribēsiet nostiprināt elektrisko skrejriteni, komplektā atradīsiet gan skrūves, gan stiprinājuma lietošanas instrukciju. Stiprinājumam ir kvalitatīvi palielināts diametrs.


Galvenie parametri:


1. Jauda – 250 W.
2. Akumulators – 7,5 A/h.
3. Ātrums – 25 km/h.
4. Vairāki ātruma režīmi.
5. Attālums – līdz 30 km.
6. Riteņi – 8,5 collas.


7.vieta: Halten Flash


Sāksim ar šī skrejriteņa pozitīvajām īpašībām: lieliski samontēts, uzticama konstrukcija, pamatne ir aprīkota ar LED apgaismojumu, izturīgs rāmis. Kaut arī “plusu” elektriskajam skrejritenim nav daudz, tomēr tie ir svarīgi. Izturībai bieži vien ir lielāka nozīme, nekā palīgierīcei mobilajam telefonam vai multimediju ekrānam. Modelis ir salīdzinoši jauns (2021.gada izlaidums) ar optimālo svaru 15 kg. “Bildi” šim skrejritenim bojā vājais akumulators, amortizatoru neesamība un trumuļu bremzes.


Pateicoties augstākminētajām īpašībām, elektrisko skrejriteni var vairāk uzskatīt par rotaļlietu, jebkurā gadījumā braukt ar šo skrejriteni jūs varēsiet neilgu laiku un tikai pa ideāli gludu asfaltu.


Galvenie parametri:


1. Svars – 15 kg.
2. Jauda – 350 W.
3. Akumulators – 10 A/h.
4. Aizmugurējā bremze nodrošina atpakaļgaitas kustību.
5. Riteņi – 8,5 collas.
6. Klīrenss – 7 cm.
7. Amortizatori – nav.


6.vieta: Xiaomi Mi Electric Scooter 1S


Populārā zīmola elektriskais skrejritenis nevar sarūgtināt, jo, tāpat kā agrīnajiem Xiaomi skrejriteņiem, arī šeit rāmis ir izgatavots no alumīnija, kas nodrošina apskaužamu vieglumu. 9-collu riteņi un 500 W jauda, neapšaubāmi, priecē. Bet tas, kurš ir pazīstams ar daudz vecākiem Xiaomi elektrisko skrejriteņu modeļiem, sapratīs, ka tā drīzāk ir jau sen izstrādāta skrejriteņa atjaunota versija. Lieliski, ka tūnings nav pārāk ietekmējis cenu!


Elektriskais skrejritenis ir 12,5 kg smags un ir aprīkots ar priekšējo piedziņu, tāpēc bremžu sistēma (mehāniskā, disku) ir uzstādīta aizmugures asī. Ātrums skrejritenim ir veidots gandrīz tāpat kā automašīnai – ir 3 ātruma režīmi, kur pirmie liek strādāt motoram tikai ar ½ tā jaudas. Akumulators veidots uz LG rezerves daļu bāzes, un tas ir ļoti liels elektriskā skrejriteņa pluss: priekšrocība, kas nosaka 50% no elektriskā skrejriteņa reputācijas. Rezultātā, neslikta braukšanas rezerve – līdz 30 km. Bet ņemiet vērā, ka maksimālā distance tiek aprēķināta apstākļos, kad elektriskais skrejritenis brauc pa līdzenu ceļu un ekonomiskā režīmā. Sarežģītākos ceļa apstākļos (izciļņi, pauguri, nelīdzenumi) var rēķināt maksimāli 15-20 km. Maksimālais ātrums – 25 km/h.


Bez priekšrocībām ir arī trūkumi, par kuriem aizmirst ir grūti: restailings nav novērsis mīnusus, kas raksturīgi jau pašiem pirmajiem Xiaomi elektriskajiem skrejriteņiem. Ko tas nozīmē: riepas ātri nolietojas, nepārtraukti jāseko līdzi stūres statnim, kas ik pa laikam ir jāpievelk. Iespējams, kādam šķitīs interesantāks senāks šī elektriskā skrejriteņa modelis, bet izdevīgāks – 100% šis. Ietilpīgāks akumulators un jaudīgs motors apmaiņā pret nelielu cenas ekonomiju.


Galvenie parametri:


1. Svars – 12,5 kg.
2. Jauda – 500 W.
3. Riteņi – 9 collas, pneimatika.
4. Maksimālais ātrums – 25 km/h.
5. Attālums – līdz 30 km.
6. Bremzes – mehāniskās, disku.
7. Laba dinamika ieskrējiena laikā.
8. Iestatījumu pārvaldība, izmantojot mobilo aplikāciju.
9. Ērts un funkcionāls informācijas panelis.
10. Veiksmīgs skaņas signāls.


5.vieta: Xiaomi M365 Electric Scooter Pro


Iesākumā modelis parādījās pirms vairākiem gadiem, bet bez prefiksa PRO. Tagad mēs iepazīstamies ar skrejriteņa atjaunoto versiju, kur jauda un gaitas attālums ir būtiski palielināti. Pie tam jaunā elektriskā skrejriteņa svars ir pieaudzis mazāk kā 2 kg, bet tas uz pusi ir pielielinājis braukšanas distanci un uzlādes ietilpību (no 280 W/h uz 474).


Modelī bremzes kļuvušas “patīkamākas”, jo bremžu disks palielināts no 11 cm līdz 12 cm. Mainījies arī ātrumu skaits: ierastie divi pārvērtušies trīs ātrumos (klāt nācis ātrums drive). Komforta ziņā: gaismas diodes mainītas pret ekrāniem, stūre kļuvusi augstāka. Sarūgtinājumi: vecā modeļa “slimības” nodotas arī šim elektriskajam skrejritenim, piemēram, kabeļa rīvēšanās aizmugurē, kuru tomēr nāksies likvidēt pašam! Žēl, ka PRO versija nav ņēmusi vērā “pagātnes” pieredzi.


Galvenie parametri:


1. Jauda – 300 W.
2. Attālums – 45 km.
3. Akumulatora tilpums – 474 A/h.
4. 3 ātruma režīmi.
5. Uzlabota stūre.
6. Nomināls ekrāns.


4.vieta: KUGOO X1


2020.gada modelis tiek uzskatīts par optimālu nedārgo elektrisko skrejriteņu kategorijā, bet jau pieaugušajiem. Daudzi KUGOO skrejriteni salīdzina ar Xiaomi elektriskajiem skrejriteņiem dārgajā PRO versijā, un par šādu naudu šis salīdzinājums nevar nepriecēt. Vadoties pēc galvenajiem parametriem, elektriskais skrejritenis varētu viegli attiekties uz premium klases kategoriju, bet ķīnieši, kā ierasts, ir ieekonomējuši, tādā veidā samazinot elektriskā skrejriteņa cenu. Aizmugurējā riepa ar lieto gumiju, bremze ir tikai aizmugurē, akumulatora detaļu ražotājs ir nezināms, bet 100% Ķīnas.


Galvenie parametri:


1. Jauda – 600 W.
2. Maksimālais ātrums – 45 km/h.
3. Attālums – 44 km.
4. Akumulatora tilpums – 13 A/h.
5. Svars – 17 kg.
6. Piekare uz amortizatoriem.


3.vieta: KUGOO G1


Ar šo godpilno trešo vietu sākas daudz labāki elektriskie skrejriteņi ar spēcīgiem parametriem, kas nevarēja neietekmēt arī transportlīdzekļa cenu. Šis skrejritenis attiecas uz “pilnpiedziņas” elektrisko skrejriteņu kategoriju. Jā, tas nav pats jaudīgākais, bet katra riteņa jauda līdzinās 1 kW. Ietilpīgais akumulators 18,2 A/h palielina visa elektriskā skrejriteņa svaru, bet tas nav kritiski – 33,5 kg svars ir pietiekams, lai to transportētu bez problēmām. Mūsu topā šis ir pirmais skrejritenis ar šosejas riteņiem, kurus pēc vajadzības iespējams nomainīt pat uz visurgājējiem. Tomēr ikviens elektriskais skrejritenis prasmīga meistara rokās ir tālu no ideāla, kas nozīmē, arī šo iespējams pilnveidot bezgalīgi.


Skrejriteņa jaudas vadība notiek samērā vienkārši: ar divu pogu palīdzību, kas noslēptas zem kreisās rokas lielā pirksta. Pirmais režīms – eko, tajā ātrums ir ierobežots (līdz 25 km/h). Otrais režīms – turbo, ātruma dinamika nav ierobežota. Turbo ātrums strādā daudz efektīvāk, pateicoties tam, ka ir tehniski iespējams ieslēgt un izslēgt piedziņu priekšējam ritenim. Piekare – svārsts ar pašregulējamiem amortizatoriem. Pēdējie iegādes brīdī būtu jānomaina, un to izdarīt ir ļoti vienkārši: ir daudzi forumi un pieejama informācija, kur detalizēti izklāstīts, kā to izdarīt.


Par elektriskā skrejriteņa īpatnību – priekšrocību var uzskatīt to, ka tam ir 2 savienojumi pieslēgumam pie tīkla, tāpēc, ja skrejritenis ir vajadzīgs jau pēc dažām stundām un nav iespējas gaidīt 8 stundas – pieslēdziet transportlīdzekli pie barošanas dubultā režīmā.


Galvenie parametri:


1. Svars – 33,5 kg.
2. Akumulatora tilpums – 18,2 A/h.
3. Jauda – 2 kW.
4. Piedziņa katram ritenim.
5. Riteņi – 10 collas.
6. 2 ātruma režīmi.
7. Amortizatori.


2.vieta: Halten RS-03


Šis ir tieši tas elektriskais skrejritenis, kas izdzēsīs visus jūsu stereotipus par to, ka skrejritenis ir garlaicīgs un lēns pārvietošanās veids, kas vairāk piemērots sievietēm un bērniem - pusaudžiem. Elektriskais skrejritenis Halten RS-03 ir pilnpiedziņas skrejritenis ar summāro jaudu 2,5 kW, tāpēc ieskrieties ar šādu transportlīdzekli jūs varēsiet līdz 60 km/h. Ar šādu skrejriteņa ātrumu jums būs jāpadomā par motobraucēja ekipējumu…


Protams, gan akumulators, gan jaudīgie dzinēji uz riteņiem nevarēja neietekmēt skrejriteņa svaru – 36 kg, toties jums nebūs pretenziju attiecībā pret braukšanas attālumu. Pilnvērtīgi uzlādēts akumulators var nobraukt līdz 60 km. 11 collu riteņi, plats bezceļu protektors ļauj, nedomājot, nobraukt no līdzena ceļa, bet hidrauliskās bremzes dod iespēju savlaicīgi apstāties pat lielos ātrumos.


Apskaužama kravnesība 150 kg - milzīgs skrejriteņa pluss. Nepieciešamības gadījumā pilnpiedziņa var atslēgties, bet arī ½ jauda būs pilnībā pietiekama, lai uzbrauktu kalnā, turklāt palielināsies gaitas rezerve. Neapšaubāmi, pilnpiedziņas braukšanu ir grūti salīdzināt ar parasto, īpaši tas jūtams asos pagriezienos (skrejriteņa vadība ir asāka, paaugstinās manevrējamība).


Protams, bez trūkumiem neiztiek neviens elektriskais skrejritenis. Šajā modelī vājā vieta ir priekšējie amortizatori, kurus bieži izsit lielās slodzes dēļ. Arī hidroizolācija ir uzmanības vērta, bet šī jau pagaidām nav topa pirmā vieta!


Galvenie parametri:


1. Pilnpiedziņa.
2. Jauda – 2,4 kW.
3. Maksimālais ātrums – 60 km/h.
4. Svars – 36 kg.
5. Kravnesība – 150 kg.
6. Attālums – 60 km.
7. Bremzes – hidraulika.
8. Lieliska manevrējamība.
9. Vāji amortizatori.


1.vieta: Yokamura G


Lūk, esam nonākuši līdz topa pirmajai vietai. Aizturot elpu, paveram durvis uz šobrīd labāko elektrisko skrejriteni. “Zobainas” riepas, jaudīga aizmugures piedziņa uz riteņa un tehniska iespēja pieslēgt priekšējo piedziņu: vai tiešām runa iet par elektrisko skrejriteni, nevis par īstu bezceļnieku? Par laimi, jā! 2021.gadā komplektētais Yokamura G standarta variantā brauc uz aizmugures riteņa, kas parastā režīmā brauc ar 2 kW lielu jaudu, bet nepieciešamības gadījumā ieskrienas jau no 4 kW. Nepieciešama dinamika? Pieslēdziet priekšējo riteni un tad varēsiet braukt pat pa lauku ceļiem!


Elektriskais skrejritenis visvisādi cenšas līdzināties “japānim”, bet “made ir china” ir spēcīgāks par jebkuru tā vēlmi. Burtiski tulkojot nosaukumu, GOOGLE tulkotājs mums dod šādu rezultātu: “brīvā laika ciems”. Un tā, ar norādīto jaudu 4 kW, kas ir 5,44 zirgspēki, elektriskais skrejritenis vienkārši nevar svērt maz, tāpēc tā masa – tie ir veseli 45 kg. Toties tas viegli uzņem 65 km/h un bez problēmām brauc šādā režīmā.

 

Šādu spēku nodrošina dubultā barošana, tāpēc skrejriteņa augšpusē ir ieslēpts 60 V akumulators ar 28A/h tilpumu. Elektriskā skrejriteņa kravnesība – 150 kg. Bremžu sistēma ar piekari un hidrauliskiem amortizatoriem; priekšpusē – dakša, aizmugurē – svārsts.


Lai smago elektrisko skrejriteni būtu vieglāk transportēt, stūres statnis ir kompakti salokāms, un apakšā izbrauc 2 nelieli ritentiņi. Vēl skrejritenim ir LED lukturis, kas gan neslikti izgaismo, bet uz koplietošanas ceļiem ar to nepietiks: automašīnu vadītāji nenovērtēs “jaudīgo” skrejriteņa lukturi, tāpēc labāk nepakļaut savu veselību briesmām.


Ar visām šīm priekšrocībām nāksies pievērst uzmanību elektriskā skrejriteņa hidroizolācijai: to pilnveidot un sekot tai līdzi.


Galvenie parametri:


1. Pilnpiedziņa.
2. Summārā jauda – 4 kW jeb 5,44 zirgspēki.
3. Svars – 45 kg.
4. Maksimālais ātrums – 65 km/h.
5. Akumulators – 60 V, aprēķināts uz 28 A/h.
6. Amortizatori – hidraulika.
7. Riteņi – 11 collas.
8. Kompakta salikšana un 2 transportēšanas ritentiņi.


Nav grūti iedomāties, kādas īpašības piemīt vislabākajiem elektriskajiem skrejriteņiem:


• Jaudīgi.
• Ar lielu akumulatora tilpumu.
• Ar litija – jonu baterijām.
• Priekšējā piedziņa (tā tomēr elektriskajiem skrejriteņiem tiek uzskatīta par ērtāku, nekā aizmugures piedziņa).
• Bremzes – bez elektriskajām tehnoloģijām neaizmirstam par nepieciešamību pēc vienkārša “velosipēda” mehānisma.


Jo vairāk priekšrocību būs jūsu skrejritenim, jo augstāka būs tā cena. Optimālo skrejriteni varēsiet izvēlēties, ja zināsiet, kādiem mērķiem tiks iegādāts transportlīdzeklis.

 

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kā nopirkt gatavu biznesu

Jūs jau sen esat sapņojis par savu biznesu, bet jums nav idejas, kas garantētu panākumus

iPhone 14 apskats

Ziņas par jaunajiem Apple iPhone modeļiem parādās ar apskaužamu regularitāti

Volkswagen sharan līzingā

Volkswagen Sharan patiešām var uzskatīt par vienu no mūsdienu minivenu priekštečiem

Koka māju būvniecība kredītā

Savas mājas būvniecība ar pārliecinātu potenciālu kļūst aizvien populārāka Latvijā

Labākās dāvanas vīriešiem un sievietēm 2022.gadā

Kādas dāvanas izvēlēties Jaunajā gadā

Auto līzinga un auto kredīta salīdzināšana

Jebkuram finanšu piedāvājumam ir savas raksturīgās un atšķirīgās iezīmes