Kā atpazīt veiksmīgu gatavu biznesu?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

No otras puses, jūs redzat, cik viegli uzplaukst jūsu draugu, kaimiņu un pat kolēģu bizness! Ko iesākt šādā gadījumā? Visdrīzākais, jums nāksies sameklēt pietiekami lielu naudas summu un nopirkt jau gatavu biznesu ar sakārtotiem procesiem, uzkrātu klientu bāzi un jau izveidotu grāmatvedību. Kas ir nepieciešams, lai nopirktu svešu biznesu? Ir labi jāorientējas visos procesos, biznesam jāpieiet ar pilnu atdevi un jāmēģina ieviest biznesā jaunus projektus. Tie palīdzēs jūsu kompānijai nostāties uz līderu pjedestāla.


Kur nopirkt gatavu biznesu?


Gatavs bizness - tas ir tāds pats produkts kā auto vai dzīvoklis, tāpēc ir izveidoti speciāli interneta katalogi ar sludinājumiem par pārdošanu. Ienākot šādā WEB resursā, jūs būsiet pārsteigts, cik daudzveidīgs ir piedāvājums. Bet galvenais: šeit jūs varēsiet izvēlēties biznesu jebkuram budžetam. Visiem tirdzniecībā piedāvātajiem biznesiem jau ir nepieciešamais aprīkojums, dokumentācija un ļoti bieži – savas telpas.


Minimālā gatava biznesa cena sākas no 20 tūkstošiem eiro. Par šāda budžeta projektu var kļūt neliela tualetes papīra vai pakešu ražotne. Lielāku biznesa projektu cena sasniedz vairākus miljonus. Uz šo kategoriju attiecas rūpnīcu bizness, piemēram, gaļas pārstrādes rūpnīca vai metālkonstrukciju ražošanas rūpnīca.


Galvenā jebkura biznesa projekta priekšrocība ir tā ilgtermiņa perspektīva. Kaut gan, apskatot gatava biznesa iegādi kā investīciju, tā vienmēr būs ilgtermiņa investīcija. Tātad, pērkot gatavu biznesu, mēs saņemam:


• Ilgtermiņa investīcijas, kas neatmaksāsies 1 mēneša laikā.
• Ilgtermiņa perspektīvu nākotnē – tiklīdz uzņēmums atpirks savu cenu, tas sāks nest jums tikai tīro peļņu un būs jūsu pamatienākumu avots daudzu gadu garumā.


Iepazīstoties ar katalogiem, kas piedāvā gatava biznesa iegādi, jūs pārliecināsities, ka tā vadīšanā nav nekā sarežģīta. Īpašnieks, kas būs gatavs jums pārdot savu biznesu, nodos jums arī visu darbību algoritmu. Ja baidāties, ka neko nesaprotat no šīs jomas, jums vienmēr ir iespēja izvēlēties gatavu biznesu, kuru jūs vislabāk varēsiet izprast. Interneta katalogā tiek piedāvātas pilnīgi visas darbības jomas, pat tās, kuras mūsu tirgū vēl ir pavisam jaunas, kas nozīmē, ka tām ir lielākas izredzes uz panākumiem.


Kas ir jāzina, iegādājoties biznesu?


Protams, bizness – tā nav lieta, un tā veiksmīgumu ir grūti novērtēt pēc ārējā izskata. Daudz vienkāršāk ir noteikt tā efektivitāti, izanalizējot ekonomiskos rādītājus. Iegādājoties biznesu, īpašniekam jūs ir jāinformē par šādiem rādītājiem:


1. Bruto ieņēmumi.
2. Tīrā peļņa.
3. Rentabilitāte.
4. Esošo investīciju apmērs.


Diemžēl ne vienmēr deklarētā jauda atbilst realitātei. Tāpēc pircējam nāksies patstāvīgi izpētīt visus rādītājus, vēršoties pēc palīdzības pie neatkarīgiem ekspertiem. Jo lielāku biznesu jūs izvēlēsities, jo vairāk laika jums nāksies patērēt tā pārbaudei.


Lai biznesa efektivitātes analīze būtu maksimāli objektīva, kompānijas vadībā ieteicams pieņemt darbā vairākus darbiniekus, kas pārstāvētu agrāko īpašnieku. Jo ar šādu personālu jūs varēsiet saņemt atbildes uz jebkuriem jautājumiem. Ja šādas nepieciešamības nav un jūs gribat pats pārbaudīt rādītāju patiesumu, finanšu eksperti iesaka pievērst uzmanību sekojošajam:


• Pēdējo 3 gadu grāmatvedības pārskati, kas tikuši iesniegti ieņēmumu dienestā un kam jau ir atzīme par saņemšanu. Tā jūs redzēsiet reālo biznesa veiksmīguma “ainu”.
Aktivitāte bankas kontos par pēdējiem 3 gadiem. Ja jūs dara piesardzīgu pārāk lieli maksājumi, jūs uzreiz varat uzdot jautājumus esošajam uzņēmuma īpašniekam.
• Klientu bāze. Tajā ir jāietilpst kā piegādātājiem, tā arī klientiem. Ideālā variantā jums ir personīgi jāsazvanās ar dažiem kontrahentiem un jāsaņem reālais uzņēmuma darbības novērtējums no citām personām.
• Pārbaudiet uzņēmumu un tā mantu, vai tas nav saistīts ar tiesas prāvām un vai tam nav uzlikti aresti.
• Salīdziniet dokumentus. Skaitļiem čekos, pavadzīmēs un deklarācijās ir obligāti jāsakrīt.


Sastādot līgumu par biznesa iegādi, neaizmirstiet ierakstīt punktu, saskaņā ar kuru jūs varēsiet lauzt līgumu, ja pārdevējs būs slēpis faktus, kas tagad var negatīvi ietekmēt biznesa stabilitāti, attiecīgi, arī tā cenu.


Ja jūs jau sen domājat par sava biznesa iegādi, bet neuzdrīkstaties, jo trūkst tam nepieciešamo naudas līdzekļu, pavērst savu dzīvi par 180o iespējams ar trešo personu – banku un kredīta kompāniju finansējumu. Ja jūsu bizness izrādīsies patiešām perspektīvs, un jūs papildus esošajai shēmai pievienosiet arī savus projektus, tad izdevīgi kredīta nosacījumi jums ir nodrošināti. Gadījumos, kad biznesa iegādei jums trūkst tikai neliela naudas summa vai pats bizness nemaksā dārgi, varat izmantot jebkuru patēriņa kreditēšanas programmu.

 

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Labākās dāvanas vīriešiem un sievietēm 2022.gadā

Kādas dāvanas izvēlēties Jaunajā gadā

Kā nepārmaksāt par nekustamo īpašumu

Kad esam nolēmuši iegādāties nekustamo īpašumu, vispirms vēršamies pie interneta portāliem, kas piedāvā atbilstošās rubrikas

Auto līzinga un auto kredīta salīdzināšana

Jebkuram finanšu piedāvājumam ir savas raksturīgās un atšķirīgās iezīmes

Lielie darba devēji aicina jauniešus piedalīties Digitālajā darba speed dating

LETA ziņo, ka 24.februārī Latvijas jauniešu auditorija tikās ar lielo Latvijas uzņēmumu vadītājiem online režīmā, lai apspriestu vakances tirdzniecības un klientu servisa jomā

Volkswagen sharan līzingā

Volkswagen Sharan patiešām var uzskatīt par vienu no mūsdienu minivenu priekštečiem

Koka māju būvniecība kredītā

Savas mājas būvniecība ar pārliecinātu potenciālu kļūst aizvien populārāka Latvijā

Labākie elektriskie skrejriteņi Latvijā

Elektriskie skrejriteņi – mēs tik bieži tos sastopam pilsētas ielās, bet tik maz par tiem zinām

Bagātākie pasaules cilvēki snieguši prognozes 2021.gadam

Aizejošais 2020.gads daudziem mūsu planētas iedzīvotājiem nekad netiks izdzēsts no atmiņas. Bet ko sagaidīt jaunajā 2021.gadā, jo pasaulē vēl joprojām nav ekonomiskās stabilitātes?

iPhone 14 apskats

Ziņas par jaunajiem Apple iPhone modeļiem parādās ar apskaužamu regularitāti