Jaunajam iPhone 14 nebūs trūkumu

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Tāpēc par jebkura nākamā Apple produkta parametriem mēs uzzinām vēl ilgi pirms tā izlaišanas, īpaši, ja runa iet par iPhone. Šoreiz iPhone (Apple) ir uzstādījis jaunu rekordu: neskatoties uz to, ka iPhone 14 pasauli ieraudzīs tikai 2022.gada beigās, interneta veikali jau apkopo iepriekšpasūtījumus, kaut arī pats Apple uzņēmums no sava jaunā viedtālruņa tirdzniecības ienākumus plāno saņemt tikai 2023.gada sākumā.


Kad gaidīt jauno iPhone?


Sagaidāms, ka iPhone, par kuru klīst ne mazums baumu un spriedelējumu sociālajos tīklos, tiks izlaists nākamā gada septembrī, jo parasti šajā gada laikā Cupertino piedāvā apskatei jaunākos Apple sasniegumus, precīzāk: Apple Watch, iPad, AirPods un iPhone.


Pilnīgi iespējams, ka gaidāmās debijas brīdī Apple pielūdzēji varēs iepazīties ne tikai ar jauno iPhone, bet arī ar Apple Watch 8.modeli un pat garnitūru “virtuālās realitātes” funkcijai, ko piedāvās Apple kompānija. Par pēdējo tehnoloģisko izstrādi tiek baumots visvairāk – tās atklāšana ir gaidīta jau vairākus gadus, diemžēl šis brīdis pagaidām nav pienācis! Domājam, ka tie, kas vēlēsies nopirkt uzreiz visus Apple jaunumus, bet problēmām to izdarīs, piemeklējot racionālu risinājumu.


Gaidāmā iPhone 14 plānotie parametri


• Ekrāns: iPhone 14 un iPhone 14 PRO – 6,1 collas, iPhone 14 PRO MAX – 6,7 collas. Liquid Retina XDR mini LED tehnoloģija. Spilgtums – līdz 1600 nitiem.
• Apple А16 Bionic mākslīgā intelekta priekšgalā.
• Atjaunojumu regularitāte – 120 Hz.
• Operatīvā atmiņa – 6 Gb.
• Iekšējā atmiņa – no 128 Gb līdz 1 Tb.
• Nepārtraukta darba ilgums (baterijas uzlāde): iPhone 14 un iPhone 14 PRO – virs 3000 mAh, iPhone PRO MAX – vairāk kā 4000 mAh.
• Operatīvais nodrošinājums – iOS 16.modelis.
• Kamera: iPhone 14 dubultā ar LiDAR (katra pa 12 Mp), iPhone 14 PRO un iPhone 14 PRO MAX – trīskārša ar pievienotu vienu kameru ar 48 Mp un LiDAR.
• WI-FI 7.
• Savienojuma tips LEO, kas atbalsta savienojuma iespēju bez 4, 5, 6G.
• Nav uzlādes ierīces portu, iPhone tiks uzlādēts tikai ar MagSafe palīdzību.
• Gaidāmais iPhone 14 debijas datums – 2022.gada septembris.
• Orientējošās cenas: iPhone 14 – 824 eiro, iPhone 14 PRO – 974 eiro, iPhone 14 PRO MAX – 1063 eiro.


Kāds būs jaunā iPhone nosaukums?


Pamatojoties uz Apple insaideru teikto, iPhone 14 tiks nosaukts tā izgatavošanas secībā. Varam atcerēties neseno iPhone 13 vēsturi, kuru daudzi nepirka tikai banālas māņticības dēļ. Tāpēc var pieņemt, ka iPhone 14 tā arī paliks 14. Bet par mini iPhone 14 modeli var nemaz nesapņot – tāds nav paredzēts. Iespējams, pēdējais mini iPhone jau ir pagātne – tikai iPhone 13. Ja pilnvērtīgā iPhone 14 versija kādam nebūs pa kabatai, viedtālrunis vienmēr ir pieejams līzingā.


Āriene – galvenais iegādes kritērijs


iPhone pielūdzējiem viedtālruņa āriene ir viens no būtiskākajiem faktoriem – noapaļoti vai asi stūri, izmēri un svars – to visu pārrunā insaideri sociālajos tīklos. Šai brīdī nākamie iPhone īpašnieki pieņem lēmumu par nepieciešamību veikt pirkumu.


Šoreiz iPhone 14 nebūs “ponija”, bet pagaidām nav skaidrs, kur paliks frontālā kamera un sejas atpazīšanas funkcija Face ID. Kas atceras iPhone 13 ārējo izskatu, tas zina, ka šim modelim “ponijs” jau ir samazināts: tas vizuāli samazina iPhone. iPhone 14 izstrādātāji nolēmuši pilnībā atbrīvoties no šī risinājuma un izmantojuši “caurumotu” kameras dizainu. Android ražotāji jau vairākus gadus aprīko savas ierīces ar kamerām, izmantojot šādu principu. Apple izstrādātāji tikai nesen uzdrīkstējušies spert šādu soli (par šīm izmaiņām jaunajā iPhone 14 dizainā pastāstīja analītiķis Kuo Min Či).


No otras puses, pēc šī analītiķa vārdiem, “ponija” nebūs tikai iPhone 14 PRO un iPhone 14 PRO MAX. Jāpieņem, ka iPhone 14 ekonomiskais variants paliks ar jau ierasto “poniju”. Tāpēc jāpieņem, ka tikai šajā versijā tiks piedāvāts Lightning savienotājs, dārgākie modeļi (iPhone 14 PRO un iPhone 14 PRO MAX) enerģiju saņems caur MagSafe.


iPhone aizmugures panelis gatavojas īstām pārvērtībām. Bet par pašu būtiskāko jaunā iPhone atšķirību no visiem iepriekšējiem Apple viedtālruņiem kļūs L-veida ekrāns. Tas izgaismos baterijas uzlādes līmeni, ātro izvēlni un AirTag atrašanās vietu. Šo atzinīgi novērtētā iPhone daļu varēs pielāgot individuāli savām vajadzībām.


Ir pieņēmums arī par to, ka pats iPhone 14 iepakojums kļūs daudz mazāks nekā iepriekšējiem modeļiem. Bet komplektā ar Apple viedtālruni nāks arī MagSafe, kas būtiski palielinās komplekta cenu.


Sīkāka informācija par iPhone 14 ārējo izskatu pagaidām nav zināma. Var pieņemt, ka, tuvojoties preses relīzes laikam, tiks nopludināta jauna informācija, no kuras varēs uzzināt par esošajām iPhone 14 krāsām un formas izmaiņām.


iPhone būs no titāna?


Pēdējie iPhone modeļi bija izgatavoti no nerūsējoša tērauda vai alumīnija, bet pēc informācijas, kas saņemta no JP Morgan Chase investoriem, Apple viedtālrunis tiks izgatavots ar titāna korpusu. Šobrīd Apple kompānija titāna sakausējumu izmanto tikai Apple Watch 6.sērijas ražošanā.


Neapstrīdami, titāns ir daudz izturīgāks par nerūsējošo tēraudu vai alumīniju. Tas ir izturīgāks pret skrāpējumiem un sīkiem bojājumiem, tāpēc tā izturība ir daudz augstāka, nekā tā ir citiem metāliem. Vienīgais titāna kvalitātes trūkums – tas ir aptuveni par 60% smagāks kā pārējie metāli. Tāpat neaizmirstiet par pirkstu nospiedumiem uz titāna – uz šīs virsmas tie būs labi redzami, bet šo “mīnusu” Apple kompānija risinājusi ar speciāla aizsargpārklājuma palīdzību visam iPhone korpusam.


Touch zem ekrāna


Pēdējos gados pirms jaunā modeļa izlaišanas Apple pielūdzēji cerēja, ka šoreiz noteikti ieraudzīs apsolīto modeli ar Touch ID zem ekrāna. Apple jau sen grib ieviest šo tehnoloģiju un gaidāms, ka iPhone 14 piedāvās mums jaunu funkciju: zemekrāna TOUCH/FACE ID. Neapšaubāmi, jaunā tehnoloģija ir jāapdrošina, tāpēc bez īpaša autentifikācijas veida neiztikt.


Baumas par to, ka zemekrāna atbloķēšanai vajadzēja būt jau agrākajos Apple viedtālruņos, ir pilnībā pamatotas, kā arī tas, kāpēc vēl joprojām tas nav noticis: pandēmija, kā rezultātā radies iPhone rezerves daļu deficīts.


Uzlādes ierīce


Šobrīd, spriežot pēc Apple kompānijas inženieru patentiem, iPhone gatavojas paplašināt baterijas ietilpību. Protams, Apple pielūdzēji gaida, ka akumulatora tilpums palielināsies jau iPhone 14 un kopā ar pārējiem jauninājumiem iepriecinās laimīgos iPhone ieguvējus. Apple radītāji neapšaubāmi vēlas panākt, lai jaunā iPhone akumulators nodrošinātu visas lietotāja vajadzības un pēc iespējas ilgāk. Bet jebkurš akumulators ir regulāri jālādē, lai cik arī ietilpīgs tas nebūtu.


Bez ierastā lādētāja


iPhone un MagSafe tēma ir praktiski nešķirama. To, ka Apple viedtālruni varēs lādēt bez vada, iPhone cienītāji apspriež jau vairākus gadus, bet reti kurš ar to ir saskāries realitātē. Šobrīd tikai neliela iPhone lietotāju daļa ir gatavi “pārsēsties” uz bezvadu uzlādi. Pirms informācijas noplūdes par iPhone 14 tādas pašas baumas klīda arī par iPhone 13, bet realitātē reti kuram izdevās par to pārliecināties. Visdrīzākais tā bija kārtējā Apple “pīle”.


Parastās bezvadu uzlādes ierīces jauda nav liela – 7,5 vati: ja neņem vērā iPhone uzlādes ierīces, kuras var uzskatīt par “izņēmumiem” (oriģinālas un izmanto Apple barošanas bloku).


Pamatojoties uz visiem parametriem un baumām, var izdarīt vienu, bet 100% secinājumu – iPhone 14 nemaksās lēti, Apple mīļotājiem nāksies iztērēt pamatīgu naudas summu vai jau ierasti noformēt jauno iPhone kredītā/līzingā. Šobrīd ir grūti runāt par konkrētiem iPhone 14 parametriem, jo preses relīze vēl nav bijusi, bet visa informācija – tie ir tikai Apple insaideru minējumi un baumas. Tomēr esošā informācija nevar nepriecēt: pat, ja neesat iPhone mīļotājs, tehnoloģiskais progress jūs, kā visa progresīvā un pilnveidotā cienītāju, noteikti iepriecinās.

 

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Koka māju būvniecība kredītā

Savas mājas būvniecība ar pārliecinātu potenciālu kļūst aizvien populārāka Latvijā

Kā nepārmaksāt par nekustamo īpašumu

Kad esam nolēmuši iegādāties nekustamo īpašumu, vispirms vēršamies pie interneta portāliem, kas piedāvā atbilstošās rubrikas

Labākās dāvanas vīriešiem un sievietēm 2022.gadā

Kādas dāvanas izvēlēties Jaunajā gadā

Kā nopirkt gatavu biznesu

Jūs jau sen esat sapņojis par savu biznesu, bet jums nav idejas, kas garantētu panākumus

Auto līzinga un auto kredīta salīdzināšana

Jebkuram finanšu piedāvājumam ir savas raksturīgās un atšķirīgās iezīmes

Volkswagen sharan līzingā

Volkswagen Sharan patiešām var uzskatīt par vienu no mūsdienu minivenu priekštečiem

Labākie elektriskie skrejriteņi Latvijā

Elektriskie skrejriteņi – mēs tik bieži tos sastopam pilsētas ielās, bet tik maz par tiem zinām