Populārais kredīts

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Par ko tik bieži šaubās potenciālie aizņēmēji? Visdrīzāk viņi baidās nevis no banku nabadzīguma, bet no sava finansiālā nepilnvērtīguma, zemās maksātspējas. Negatīvu atbildi uz kredīta pieteikumu var sniegt jebkura banka, ja aizņēmējam trūkst iespējas atmaksāt kredītu. Atteikumu var veicināt ar kavēti maksājumi par vecajiem kredītiem, neatmaksāti kredīti vai sabojāta kredītvēsture.

Protams, jebkurš adekvāts aizņēmējs vienmēr šaubās, vai viņa kredīta pieteikumu apstiprinās vai nē. Bet, ja atteikumam nav pietiekama pamata, tad nevajadzētu kautrēties uzzināt par savām iespējām saņemt kredītu. Lai droši uzzinātu par iespēju saņemt finanšu palīdzību, jānosūta virtuāls pieteikums, kurš dažu stundu laikā izskaidros situāciju, neliekot jums uzreiz piekrist kredītam. Ar šādu metodi jūs vienkārši uzzināsiet, cik lielu summu konkrētā bankā varat saņemt, ar kādiem procentiem un uz kādu atmaksas laiku.

Katra mūsdienīga kredītorganizācija jau paspējusi izveidot savu interneta banku, bet jums tas nāk tikai par labu, jo vienu kredīta pieteikumu varat nosūtīt vienlaicīgi vairākiem desmitiem banku. Ir arī speciāli servisi, kas, aizpildot vienu anketu, nosūta jūsu datus uzreiz daudziem kreditoriem. Jūs pat nepaspēsiet sākt uztraukties, kad lielākā daļa organizāciju pieņems lēmumu par iespējamo kredītu jau 15 minūšu – 2 stundu laikā. Maksimālais gaidīšanas termiņš – 1 diena. Jūs varat nosūtīt pieprasījumu savu kredītiespēju novērtēšanai no rīta, ejot uz darbu, bet vakarā jau uzzināt, vai būs iespējams noformēt kredītu.

Kā palielināt iespējas saņemt kredītu

• Iesniegt kredīta pieteikumu tādā apjomā, lai minimālais kredīta atmaksas maksājums nebūtu lielāks par 40% no jūsu ikmēneša ienākumiem.

• Izvēloties banku, pievērst uzmanību kreditora reitingam un tā ģeogrāfiskajai atrašanās vietai.

• Pēc iespējas iesniegt oficiālu informāciju par jūsu ikmēneša darba algu, kā arī, pēc kreditora pieprasījuma, sniegt kreditoram informāciju par mēneša ienākumu pilnu apmēru.

• Sniegt tikai patiesu informāciju, jo jebkuras ziņas par aizņēmēju ir samērā viegli pārbaudāmas. Uz šiem materiāliem attiecas ziņas par komunālās saimniecības parādiem, bērnu uzturēšanu, izpildrakstiem un citām finanšu saistībām.

Ja tomēr esat nolēmis pārbaudīt savas kredītiespējas tikai vienā kredītiestādē un jums nav paveicies – nebēdājieties, jums ir neierobežotas iespējas saņemt kredītus citās finanšu organizācijās.

Patstāvīgi novērtējam savas iespējas

1. Lai 100% uzzinātu par savām iespējām saņemt kredītu, jums ir jāiepazīstas ar visām bankas prasībām. Protams, banka  pozitīvi atbildēs uz jūsu pieteikumu, ja atbildīsiet katram punktam šajā sarakstā. Ja ar kādu no prasībām radīsies sarežģījumi, jūs varat noslēgt papildus vienošanos, paņemot kredītu konkrētā jautājumā. To, ka jūs piekrītat papildus nosacījumiem, jums ir jānorāda jau, iesniedzot kredīta pieteikumu.

2. Kredīteksperti rekomendē vēl pirms vēršanās bankā iepazīties ar savu kredītvēstures situāciju. Visvieglāk šādu atskaiti pieprasīt kredītu informācijas birojā vai jebkurā citā organizācijā, kurai ir tieša piekļuve šādai informācijai. Saskaņā ar likumu neviena kompānija nevar liegt jums piekļuvi šīm ziņām. Arī atsakot kredītu nelabvēlīgas kredītvēstures dēļ, kreditoram ir pienākums sniegt jums atskaiti par jūsu dosjē stāvokli, kas tad arī kļuvis par atteikuma iemeslu.

Kur iespējams iepazīties ar detalizētu kredītvēsturi par sevi:

• Iesniegt pieteikumu kredītu informācijas birojā vai nosūtīt to ierakstītā vēsturē, turklāt pats pieprasījums ir jāapstiprina notariāli.

• Iesniegt pieprasījumu valsts Centrālajā Bankā online režīmā, bet, lai to izdarītu, būs nepieciešama elektroniskā atslēga, ko varēs pieprasīt no kreditora, kas izsniedzis jums iepriekšējo kredītu.

• Pieprasīt ziņas par savu kredītvēsturi bankā, kas atteikusi jums kredīta izsniegšanu.

Saņemot šādu pārskatu, varēsiet iepazīties ar savu “vājo vietu” un labot situāciju, pēc tam turpināt iesniegt pieteikumus, bet jau ar daudz augstāku varbūtību saņemt pozitīvu atbildi. Novērtējot iespēju saņemt pozitīvu atbildi uz savu pieteikumu, jums ir jāpievērš uzmanība dažām personīga rakstura detaļām:

1. cik ģimenes locekļu ir jūsu apgādībā;
2. vai jums ir nepilngadīgi bērni un cik viņu ir;
3. kopējie ģimenes ienākumi ar mērķi noteikt: vai ar tiem pietiek, lai segtu iztikas minimumu uz katru ģimenes locekli;
4. nepatikšanas ar tiesībsargājošām iestādēm (izmeklēšana, tiesas procesi saistībā ar komunālajiem parādiem);
5. spēkā esoši izpildraksti, kas jāizpilda tiesu izpildītājiem;
6. vismaz pusgadu ilga darba pieredze pēdējā darbavietā;
7. beidzies pases derīguma termiņš;
8. nav reģistrētas dzīvesvietas;
9. nav dokumentu, kas apliecina uzlikšanu uzskaitē pensiju fondā vai nodokļu dienestā;
10. kavēti maksājumi par agrāk ņemtajiem kredītiem.

Ja uz jums attiecas kāds no šiem apstākļiem, tad jums ir ierobežotas iespējas saņemt kredītu, ja vairāki punkti – iespēja saņemt aizņēmumu  ir minimāla. Tāpēc pirms vērsties ar iesniegumu bankā, novērtējiet savas iespējas un izanalizējiet savu stāvokli. Bet, lai kādā situācijā jūs neatrastos, vienmēr atradīsies kreditori, kas varēs jums palīdzēt, tomēr jau ne ar pārāk izdevīgiem nosacījumiem, bet ar paaugstinātu gada likmi.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Nauda pret dzīvokļa ķīlu

Kā izpildīt savas kredītsaistības 

Kā noformēt kredītu uzņēmumam

Ar ko ir noderīgi firmas kredīti un kur tos var iztērēt.

Visi kredīti

Kam mēs vispirms pievēršam uzmanību, izvēloties kredītu?

Derīgie kredīti

Kā atpazīt izdevīgu kredītu un nenonākt parādu valgā.