Skaidra nauda mājokļa iegādei

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Neskatoties uz visiem šķēršļiem, nepieciešamība pēc sava mājokļa tomēr ir svarīgāka, tāpēc mēs jebkādā veidā cenšamies uzkrāt, nopelnīt, atlikt naudu vai noformēt kredītu. Ja jums ir izdevies savākt vismaz nelielu skaidras naudas summu dzīvoklim, tad kredītu noformēt būs daudz vienkāršāk un lētāk, un nākotnē – atmaksāt.


Ja esat stingri nolēmis atrast naudu dzīvoklim un iegādāties savu mājokli, neaizmirstiet, ka pirmkārt jums ir jābūt uzmanīgam un piesardzīgam. Nepieņemiet steidzīgus lēmumus, ar maksimālu atbildību izpētiet līgumu, kuru jums piedāvās parakstīt, un neignorējiet parādzīmes. Bet pats svarīgākais: neņemiet naudu dzīvoklim kredītā, kuru jūs nevarēsiet apmaksāt. Ja uzskatiet, ka jūsu finansiālais stāvoklis ir pietiekami svārstīgs un ikmēneša maksājums šobrīd nav pa kabatai, labāk uz kādu laiku atlikt pirkumu.


Dzīvokļa izvēle, kuru varat atļauties


Ja aizdomājaties par to, kur sameklēt naudu dzīvoklim, bet tās jums pagaidām vēl nav – nav jēga apstāties pie kāda konkrēta objekta: jūs iztērēsiet cita cilvēka, pārdevēja laiku, un rezultātā jutīsieties neveikli. Tomēr nekustamā tirgus analīzi savā reģionā varat veikt regulāri. Dzīvokļu cenas 365 dienu laikā var mainīties 3-4 reizes. Kontrolējot šādas svārstības, jūs varēsiet saprast, kurā gada laikā mājokļi kļūst lētāki un kādi notikumi valstī un ekonomikā var izraisīt nekustamā īpašuma cenu paaugstināšanos vai samazināšanos.


Neapskatot konkrētus variantus, jums ir jāizlemj, cik liela naudas summa dzīvoklim jums būs pa spēkam, pat ja vērsīsieties bankā pēc kredīta. Vadoties no šī cipara, var noskatīt piedāvājumus par saprātīgu cenu, piemērotu pilsētas rajonu un izlemt, kurš nekustamā īpašuma tirgus tips jūs interesē: sekundārais vai jaunbūves.


Lai reāli novērtētu visus abu tirgu “plusus” un “mīnusus”, abi dzīvokļu veidi jāsagrupē pēc to galvenajām īpašībām.

 

Parametri

Jaunbūve

Sekundārais tirgus

Cena

Primārajā tirgū būvnieka cenas ir samērā pievilcīgas, tās pamato iespējamais gaidīšanas laiks mājokļa savešanai dzīvošanas kārtībā un tas, ka dzīvoklis nav labiekārtots.

 

Lielā piedāvājumu izvēle ļauj izvēlēties labu dzīvokli par pieejamu cenu ar cenas nokaulēšanu.

Remonts

Visdrīzākais jūs iegūstat ķieģeļu “kārbu” bez apdares, ar minimālām komunikācijām, santehniku, bez mēbelēm.            

Ja naudas dzīvoklim nav tik daudz, pamēģiniet izvēlēties vienkāršu variantu ar bāzes remontu, ar laiku jūs varēsiet pārveidot apdari atbilstoši savai gaumei. Nereti sekundārie mājokļi tiek pārdoti ar minimālu mēbeļu komplektu, kas iesākumā jūs pilnībā apmierinās.

Ievākšanās iespēja

Jums neizdosies ievākties tikko uzbūvētā objektā, parasti būvnieki “izkrīt” no saviem plāniem, un tad jums nāksies īslaicīgi sameklēt papildus mājokli, kas palielinās izmaksas.  

 

Tiklīdz pirkuma – pārdevuma līgums tiks parakstīts, jums ir pilnas tiesības ievākties jau savā dzīvoklī. Izņēmums ir tikai tie gadījumi, kad agrākajiem īpašniekiem ir jāizved savas mantas vai jāatrod sev cits piemērots mājoklis.

Plānojums

Jauns un mūsdienīgs plānojums tiek uzskatīts par ērtāku, tajos jau ir paredzēta plaša virtuve, atsevišķas istabas utt. 

 

Veco plānojumu ne vienmēr var nosaukt par komfortablu (caurstaigājamas vai saistītas istabas, šauri koridori, nav priekšistabas vai pietiekami lielas virtuves), bet jūs varat piemeklēt dzīvokli ar jau noformētu pārplānojumu, kuru veikuši agrākie iemītnieki vai piemeklēt mājokli lielgabarīta mājā.

Izdevīgums

Jaunbūves cena būvniecības etapā būs vairākkārt zemāka par šī paša dzīvokļa cenu jau pēc mājas būvniecības pabeigšanas.  

 

Tas, vai jūs izdevīgi iegādāsities dzīvokli vai nē, būs atkarīgs tikai no cenu politikas izmaiņām nekustamā īpašuma tirgū jūsu reģionā.

 

Nauda dzīvoklim vai maiņa


Ko darīt, ja naudas dzīvoklim kā nav, tā nav, darba alga paliek iepriekšējā līmenī, bet mājokļu cenas “nepadodas”? Šajā gadījumā labi izanalizējiet apstākļus, kādos esat nokļuvis, jo, iespējams, dzīvojat kopā ar vecākiem trīs vai četristabu dzīvoklī un pēc jūsu aiziešanas tik liels kvadrātmetru daudzums vecākiem kļūs tikai par slogu. Mēģiniet atrast maiņu: daudzas ģimenes vēlas pārbraukt no nelieliem dzīvokļiem uz plašākiem, tādēļ gatavas atdod savu nelielo dzīvojamo platību pret piemaksu. Tāpat ir gribētāji, kas viena liela dzīvokļa vietā var jums piedāvāt divus mazus, tad jūs varēsiet ievākties vienā, bet vecāki – otrā. Šāda maiņa ir ļoti ērta, pēc vēlēšanās iespējams atrast piedāvājumus pat ar pārbraukšanu uz citu pilsētu.


Nauda dzīvoklim kredītā


Diemžēl ne visi var palielīties ar plašu vecāku dzīvokli, kuru iespējams samainīt, vai lielu darba algu, kas ļauj ātri sakrāt naudu savam mājoklim. Tad atliek cerēt tikai uz naudu dzīvoklim bankā, citiem vārdiem, hipotēku. Daudziem tas ir vienīgais variants kā iegūt savus kvadrātmetrus, kaut arī nedaudz.


Nolemjot paņemt naudu dzīvoklim bankā, esat gatavi pārmaksāt gada likmes. Rezultātā visu kredīta atmaksas laiku jums būs vidēji jāpārmaksā gandrīz dubultā no iegādātā dzīvokļa cenas, bet ja citu variantu nav, ilgi domāt nevajag. Sāciet ar piemērota bankas piedāvājuma meklējumiem, vienlaicīgi sāciet piemeklēt arī dzīvokli. Lieliski, ja izvēlētais dzīvoklis atbildīs visām bankas prasībām: jūs varēsiet ieekonomēt milzum daudz laika, spēka un pavisam drīz pārbraukt jau uz savu dzīvojamo platību.


Izvēloties bankas programmu dzīvokļa iegādei, katru piedāvājumu novērtējiet pēc šādiem kritērijiem:

 

  • Gada likme.
  • Maksimālā dzīvokļa kredīta summa.
  • Atmaksas termiņi.
  • Iespēja atmaksāt parādu pirms termiņa.
  • Apdrošināšanas nosacījumi.
  • Sodi par kavētiem maksājumiem.
  • Nepieciešamība piedāvāt nodrošinājumu.
  • Naudas izsniegšanas nosacījumi dzīvokļa iegādei.


Izskatot jūsu kandidatūru aizņēmēja lomai, banka novērtēs ne tikai jūsu maksātspēju, bet arī dzīvokļa stāvokli. Nereti kreditori pieprasa, lai nekustamā īpašuma objekts atrastos noteiktā ģeogrāfiskajā zonā vai soļa attālumā no pašas bankas nodaļas.

 

Rekomendācijas hipotēkas noformēšanai

  1. Izvēlieties naudu dzīvoklim kredītā ar pirmo iemaksu, tad kopējā gada likmes pārmaksa tiks samazināta.
  2. Kredītu var dzēst anuitātes vai diferencētā veidā: pirmajā gadījumā visi maksājumi būs vienādi, otrajā – gada likme tiks aprēķināta tikai parāda atlikumam, tāpēc maksājuma atmaksas termiņa beigās kļūs pavisam niecīga. Tieši diferencētais atmaksas veids ļauj būtiski ieekonomēt uz procentu pārmaksu.
  3. Noformējiet kredītu dzīvoklim tādā valūtā, kādā saņemat darba algu.
  4. Izvēloties atmaksas termiņu, ņemiet vērā, ka starpība starp maksājumiem uz 20 vai 30 gadiem ir pavisam neliela, bet šo 10 gadu laikā jūs pārmaksājiet milzīgu naudas summu, tāpēc izvēlieties maksimāli īsākus termiņus.
  5. Iegādājoties kredītā, neizvēlieties dārgus nekustamā īpašuma objektus. Iespējams, pēc dažiem gadiem cenas tirgū palielināsies, un jūs varēsiet pārdot savu mājokli dārgāk, lai pēc tam nopirktu daudz labāku dzīvokli.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Kredīts pret mājas ķīlu

Cilvēku, kas grib saņemt finanšu palīdzību no bankas, kļūst aizvien vairāk un vairāk, bet aizņēmēju, kam ir savs nekustamais īpašnieks, aizvien mazāk. Īpaši populāri kļuvuši aizņēmumi pret dzīvokļa ķīlu, bet viselitārākos produktus var izmantot personīgo māju īpašnieki. Tomēr to nav tik daudz salīdzinājumā ar dzīvokļu īpašniekiem, kam nepieciešama nauda. Tomēr ir arī tādi.

Kredīts mājoklim

Kā ērtāk iegādāties savu mājokli?

Privātie kreditori

Kā atrast privāto kreditoru, kurš patiešām rūpējas par savu reputāciju un aizdod naudu ar izdevīgiem nosacījumiem?

TF Bank kredīts

Daudzu pievilcīgu kreditēšanas programmu vidū aizņēmēji pirmkārt izvēlas tās, kuras izmantojot, naudu var saņemt ātri un bez īpašām grūtībām, bet vēlāk – viegli un ātri atgriezt parādu

BigBank kredīts

Dažreiz nav tik svarīgi, cik lieli ir tās vai citas ģimenes ienākumi, bet gan tas, cik racionāli laulātie pārvalda savas ģimenes budžetu