Kādos gadījumos aizņēmums pret auto ķīlu ir nepieciešams un noderīgs

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Atšķirība ir tikai tā, ka paša aizņēmēja riski ir samazināti: jūs varat nebaidīties, ka paliksiet bez mājokļa, un tai pat laikā varēsiet arī turpmāk lietot savu automašīnu. Kredīta pret automašīnas ķīlu atšķirība no citiem šādiem aizņēmumiem: aizņēmējs varēs izmantot ne pārāk lielu summu, jo kredīta apmērs parasti nepārsniedz 60-70% no transportlīdzekļa novērtētās cenas. Tāpēc kredītu pret automašīnas ķīlu var aplūkot kā pēc lieluma vidēju finanšu pakalpojumu, salīdzinājumā ar kreditēšanu pret nekustamā īpašuma ķīlu vai ekspress aizņēmumiem.


Turklāt kredīts pret automašīnas ķīlu tiek uzskatīts par aizņēmumu ar nodrošinājumu, tāpēc kreditori piekāpjas un “piever” acis uz dažām aizņēmēja finansiālajām kļūmēm vai neatbilstībai izvirzītajām prasībām. Šis pakalpojums vispieprasītākais kļuva, pateicoties auto lombardiem, kuri vispār nepievērš uzmanību klienta ienākumu līmenim un viņa kredītvēsturei.


Tomēr kredīts pret automašīnas ir ļoti populārs, jo tas ļauj iegūt naudu pat pašās neparedzētākajās situācijās.


Pirmā situācija


Jums nav oficiāla darba. Visizplatītākais gadījums, kad nauda ir nepieciešama steidzami, bet bankā nav iespējams to saņemt ar izdevīgiem nosacījumiem, jo aizņēmējs nevar dokumentāli apliecināt savu maksātspēju. Iespējams, ne katrs riskēs ieķīlāt savu mājokli, bet ar mašīnu viss ir daudz vienkāršāk – arī kredīta summa ir mazāka, tāpēc to ir vieglāk atdot, un riski nav nemaz tik augsti.


Otrā situācija


Esošās saistības. Mēs bieži saskaramies ar finanšu grūtībām tad, kad mums jau ir parādsaistības. Aprēķinot aizņēmēja kredītpotenciālu, kreditors noteikti ņems vērā jau esošos nenosegtos parādus, un tas var jums traucēt saņemt vajadzīgo naudas summu skaidrā naudā. Lai celtu savu maksātspēju bankas acīs, jūs kā kredīta nodrošinājumu piedāvājiet automašīnu, tādējādi samazinot kreditora riskus. Daudzos gadījumos šāda pieeja pozitīvi ietekmējusi pieteikuma izskatīšanu.


Trešā situācija


Negatīvs kredītu dosjē. Šai pazīmei mūsdienās ir tikpat vai galvenā nozīme, izskatot kredīta kandidātu. Ja kredītvēsture ir sabojāta, atliek vai nu ņemt “pārtraukumu” tās izlabošanai, vai vērsties nebanku organizācijās: MFO, lombardos, pie brokeriem. Bet vispirms pamēģiniet nosūtīt kredīta pieteikumu pret automašīnas ķīlu uz banku, iespējams, jūsu automašīna atbildīs visām prasībām un jūsu lūgums tiks apstiprināts. Ar nebanku organizācijām, īpaši privātpersonām, centieties sadarboties ārkārtīgi piesardzīgi, jo pastāv liels risks nokļūt krāpnieku nagos.


Ceturtā situācija


Nauda ir vajadzīga jau šodien. Ja tā ir gadījies, kad nav laika savākt dokumentu paketi – nauda bija nepieciešama jau vakar, tad atliek tikai kredīts pret automašīnas ķīlu. Bankās šī aizņēmuma noformēšana jums var prasīt līdz 2 dienām, bet auto lombardā vai MFO procedūra visbiežāk aizņem vien dažas stundas.


Piektā situācija


Nauda automašīnas iegādei. Tas ir vistipiskākais gadījums, kad aizņēmējs nāk uz banku ar nepieciešamību iegādāties mašīnu. Rezultātā viņš iegūst naudu pirkumam kredīta veidā pret automašīnas ķīlu. Par ķīlas transportlīdzekli var būt gan tikko kā iegādātais auto, gan aizņēmēja īpašumā jau esošais auto. Parāda neatmaksāšanas gadījumā automašīna pāriet bankas rokās un vēlāk, pārdodot mašīnu, kreditors sedz visus savus izdevumus.


Šī situācija līdzinās hipotekārai kreditēšanai, kad ķīla ir pats iegādātais dzīvoklis, kas kredīta neatmaksāšanas gadījumā tiek atsavināts kreditora labā.


Uz ko var cerēt


Kredīts pret automašīnas ķīlu nav tik izplatīts un pieprasīts kā tāds pats produkts, bet pret nekustamā īpašuma ķīlu, tāpēc aizņēmējam vispirms nāksies atlasīt visus tuvu esošos kreditorus un atrast sev piemērotus. Tālāk veiksim nelielu programmu un atsauksmju monitoringu un atstāsim uzticamākos un izdevīgākos investorus. Par noslēdzošo etapu sagatavošanā ir jākļūst dokumentu savākšanai, kas nepieciešami kredīta saņemšanai pret automašīnas ķīlu:

 

  1. Pase.
  2. Autovadītāja apliecība.
  3. Ja iespējams, tad jebkuri dokumenti no darba vietas, izziņa par darba algu, darba grāmatiņas kopija.
  4. Automašīnas tehniskā pase.
  5. Apliecība par uzlikšanu uzskaitē.
  6. KASKO un OCTA apdrošināšanas polises.


Attiecībā uz pēdējo punktu: apdrošināšanas noformēšana pēc visiem noteikumiem būtiski paaugstinās jūsu izredzes saņemt kredītu pret automašīnas ķīlu.


Novērtējums un prasības


Un tālāk sākas pats interesantākais! Katram aizņēmējam taču ir interesanti zināt, kādu kredīta summu viņš var saņemt. Tāpēc uzreiz pēc tam, kad būsiet vērsies bankā pēc kredīta, jums nāksies novērtēt savu automašīnu.


Šis pasākums notiks burtiski dažu stundu laikā, ja automašīna būs labā stāvoklī un tai būs kopts izskats. Visas novērtēšanas izmaksas gulstas uz aizņēmēju. Bet svarīgi, lai automašīna būtu novērtēta pēc iespējas dārgāk, tā jūs varēsiet saņemt lielu naudas summu.


Daudzi kreditori piedāvā izmantot novērtētāju pakalpojumus, ar kuriem tie uztur biznesa attiecības: šāds variants būtiski paātrinās kredīta noformēšanas procedūru pret automašīnas ķīlu. Ja bankai šādu prasību nav, jūs varat vērsties jebkurā neatkarīgā tehniskās apkopes stacijā, kas strādā oficiāli.


Procedūras, kas tiek veiktas novērtēšanas laikā:

 

  • Ritošās daļas nolietojuma analīze.
  • Ārējā izskata novērtēšana.
  • Cenu salīdzināšana tādiem pašiem auto modeļiem tirgū, lai atrastu aptuveno mašīnas vērtību.


Tomēr ne tikai novērtēšana nosaka, vai kredīts pret automašīnas ķīlu tiks apstiprināts vai nē. Arī pašai automašīnai ir jāatbilst dažām kreditora prasībām:

 

  • Jābūt pilnīgā aizņēmēja īpašumā. Mašīna nedrīkst būt ieķīlāta citā bankā, tai nedrīkst būt uzlikts arests vai kāds cits apgrūtinājums.
  • Ārzemju izcelsmes automašīnas ir jāatmuito atbilstoši likumdošanas prasībām.


Bez šīm galvenajām prasībām banka var noteikt noteiktu vecuma cenzu mašīnām, kuras drīkst būt par ķīlu. Ar MFO un lombardiem viss ir salīdzinoši vienkārši: tie izsniedz kredītu pret automašīnas ķīlu neatkarīgi no mašīnas izlaiduma gada.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Operatīvais līzings

Neskatoties uz to, ka līzings kļuvis populārs ne tik sen, tas jau ir paspējis pierādīt sevi kā visizdevīgākais finanšu piedāvājums ne tikai biznesa cilvēku, bet arī parasto iedzīvotāju vidū

Kredītu reģistrs

Iesākumā kredītu reģistram bija mazliet cita forma un tā nosaukums bija “parādnieku reģistrs”

Kredīts ar sliktu kredītvēsturi

Kredītvēsture ir kļuvusi par nozīmīgu rādītāju, novērtējot katru potenciālo aizņēmēju, kurš vērsies bankā ar kredīta pieprasījumu

Kredītkarte

Kredītkarte pirmo reizi parādījās ASV aptuveni pirms 60 gadiem

Bezprocentu kredīts

Bieži, mēs skeptiski attiecamies pret kādu no pakalpojumiem, ko piedāvā banku sistēma, kas pārlieku daudz reklamē mums savas, it kā, īpaši izdevīgās programmas

Kredītreitings

Pašiem kreditoriem kredītprogrammas nereti izvēršas par ilgstošiem tiesas procesiem, un viss tikai tāpēc, ka bankas darbinieki nebija objektīvi novērtējuši aizņēmēja maksātspēju