Kā piemeklēt aizņēmumu?

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Lai cik arī mēs nerunātu par to, ka krāt naudu ir daudz izdevīgāk nekā ņemt kredītus, ikviens no mums laiku pa laikam izmanto šo finanšu pakalpojumu. Kāpēc tā? Atbilde ir banāla: lai kādam mērķim mēs arī netērētu saņemto kredītu (ceļojumam, mašīnas iegādei, mājai vai dzīvoklim), mums ir iespēja izmantot vēlamo labumu jau tagad, neveltot ilgus gadus krāšanai.

 

Jebkura kredīta vienīgais mīnuss ir procentu likme, bet arī tās dārdzība ir relatīva. Pateicoties inflācijai, pēc noteikta laika tā kļūst vairs ne tik dārga, turklāt jūsu pirkums tikai sadārdzinās. Visbiežāk tiek salīdzināti mērķa aizņēmumi (mērķis ir kādas lietas iegāde) vai patēriņa aizņēmumi. Tieši pēdējie nav tik izdevīgi kā pirmie, bet iztērēt šādu kredītu iespējams jebkam, ko vēlaties. Šim bankas produktam ir raksturīgs saprotams atmaksas grafiks, bet tikai noformēšanas brīdī. Vēlāk aizņēmējs saprot, ka kredīta summa viņam būs jāatdod nereti pat dubultā apmērā.

 

Kā pareizi salīdzināt kredītus

Pirmā jebkuru kredītu salīdzināšanas pazīme ir procentu likme, bet jāņem vērā arī atmaksas termiņš. Ja šis periods ir pārāk garš, nav nozīmes tam, cik mazs ir gada procents, jo vairāku gadu laikā jūs pārmaksāsiet likmi ne vienu reizi vien. Un otrādi: ja atmaksas termiņš ir neliels, varat nebaidīties no lieliem procentiem, jo, iespējams, dažu mēnešu laikā jūs samaksāsiet tikai daļu no gada komisijas maksas. Ja jums nav pietiekami lielas kredītu ņemšanas pieredzes un jūs nevarat objektīvi izvērtēt vairāku kreditoru nosacījumus, var izmantot ērtu kredītu online kalkulatoru. Šāds palīgs ir daudzos online servisos vai konkrēta kreditora interneta bankā.

 

Nosakot galvenos parametrus katram aizņēmumam, un tur iespējams ievadīt vairākus, kalkulators aprēķinās katru piedāvājumu, un jūs uzskatāmi sapratīsiet, kurš no tiem ir visizdevīgākais. Izvēloties kritērijus kredītiem un tos salīdzinot, nedrīkst neņemt vērā to, kurš tieši grib jums finansiāli “palīdzēt”. Vislabvēlīgākos atmaksas nosacījumus var piedāvāt bankas, tām seko mikrofinanšu iestādes un lombardi. Pēdējā vietā atmaksas caurspīdīguma ziņā ir privātie investori, kas gandrīz vienmēr atsakās no agrākajiem nosacījumiem un beigās maina likmes apmēru vai atmaksas termiņu.

 

Rekomendācijas pareizai kredītu salīdzināšanai

1. Novērtējam kredītu pēc dažiem svarīgiem kritērijiem: atmaksas termiņš, kredīta summa, gada likme (GPL).

2. Uzzinām par lojalitātes programmām aizņēmējiem, kuri noformē kredītu pirmo reizi. Daudzas bankas piedāvā speciālus nosacījumus jaunajiem aizņēmējiem ar tīru kredītvēsturi.

3. Iepazīstamies ar speciālajiem nosacījumiem, akcijām un citiem izdevīgiem kreditora piedāvājumiem. Iespējams, tieši jūs nonākat to aizņēmēju grupā, kas var izmantot šo piedāvājumu.

4. Uzziniet, kurš no kreditoriem var piedāvāt jums kredītu jau tūlīt. Sekojiet līdzi online instrukcijām, lai pareizi novērtētu savas iespējas.

 

Pirms sākat salīdzināt dažādu kreditoru piedāvājumus, jums ir jāizvēlas, kāds kredīta veids jums ir nepieciešams: patēriņa, mērķa vai ātrais. Kā atšķirt vienu no otra un ko tas dos:

  • Patēriņa. Medicīnas pakalpojumi, ārstniecības, rehabilitācijas procesi – tieši šādām vajadzībām būs lieliski piemērots patēriņa kredīts, jo šajā situācijā jūs nevar iepriekš zināt, cik liela naudas summa jums būs nepieciešama, oficiālo iemeslu līdzekļu tērēšanai ārstniecības vajadzībām atrast ir visgrūtāk. Kredīts savas veselības labā neliek aizņēmējam ilgi domāt, vai viņam tas vajadzīgs vai nē. Nelaimes gadījums vai smaga slimība vienmēr nāk visnepiemērotākajā brīdī un visbiežāk tad, kad jūs tam finansiāli neesat gatavs. Tāpēc patēriņa kredīts ar pienācīgu atmaksas termiņu kļūs par optimālo izeju no šīs situācijas.
  • Mērķa. Jūs pastaigājaties pa lielveikalu un pēkšņi ieraugāt milzīgu televizoru, par kuru jau sen esat sapņojis, turklāt vēl ar lielisku atlaidi. Protams, šāda nauda summa jums var arī nebūt, bet kredītspeciālists tirdzniecības punktā laipni piedāvā savus kreditēšanas pakalpojumus, un viņa piedāvājums jums izrādās samērā izdevīgs.
  • Ātrais. Mūs gandrīz nepārtraukti vajā finanšu neveiksmes lielu pirkumu dēļ, jo tieši tādēļ mēs nevaram “izvilkt” līdz ilgi gaidītajai darba algai. Šādiem gadījumiem dažādu līmeņu kreditori ir izdomājuši ātros kredītus. Visu šo produktu būtība ir tā, ka tie tiek ātri noformēti, tiem ir neliels atmaksas termiņš, bet samērā augsta gada likme, tāpēc šādus kredītlīdzekļus ieteicams atgriezt pēc iespējas ātrāk.

 

No visiem augstākminētajiem kredītiem visizdevīgākie ir mērķa kredīti. Tie atšķiras ar mēreniem gada procentiem, bet aizņēmējam ir jāapliecina savi ienākumi un jābūt labai kredītvēsturei. Ja šāds variants aizņēmēju neapmierina, viņš var vērsties pēc noformēšanā vienkāršākiem, bet jau dārgākiem kredītiem  (patēriņa vai ātrie).

 

Ko noklusē daudzi kreditori

Parakstot kredītlīgumu, jūs uzņematies saistības par tā pienācīgu atmaksu: noteiktā laikā un pilnā apmērā. Kreditors vēl pirms kredīta izsniegšanas savā datu bāzē un trešo personu datu bāzē pārbauda visu informāciju par potenciālo aizņēmēju. Kreditoram ir arī iespēja uzzināt visas pieejamās ziņas par aizņēmēju. Pēc kredīta saņemšanas aizņēmējam ir tiesības pārtraukt finanšu attiecības ar kreditoru bez paskaidrojoša iemesla. Šīs tiesības var izmantot 14 dienu laikā pēc naudas saņemšanas, ņemot vērā to, ka pirmā diena ir darījuma noformēšanas diena (no brīža, kad nauda tiek pārskaitīta uz jūsu kontu vai izsniegta uz rokām).

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņemties nekādas saistības.

Studiju kredīts

Visi ir pieraduši, ka kredīts – tas ir finanšu pakalpojums, kas izstrādāts, lai apmierinātu konkrētu cilvēka fizisko vajadzību.

Auto kredīts

Pieprasījums pēc automašīnu iegādes ir tikpat augsts kā pēc nekustamā īpašuma

Visi kredīti

Kam mēs vispirms pievēršam uzmanību, izvēloties kredītu?

Nauda pret dzīvokļa ķīlu

Kā izpildīt savas kredītsaistības