Vasarnīcas iegāde: nianses

Pieteikuma forma

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Vasarnīca un piemājas teritorija jebkuram iedzīvotājam kļūs par vietu, kur iespējams atpūsties no ikdienas steigas, atveldzēt dvēseli un sakopot domas. Pavadīt laiku savā vasarnīcā iespējams jebkurā laikā, neaprobežojoties tikai ar ārpilsētas mājas apmeklējumu vasaras brīvdienās. Daudzi vasarnīcu īpašnieki pārbrauc uz savu “ligzdiņu” uz visu vasaru un ieslīgst dārza darbos, ziedu, dārzeņu un augļu audzēšanas virpulī.


Sava vasarnīca krasi atšķiras no īrētās ārpilsētas mājas, piemēram, atpūtas bāzes. Pirmkārt, jums nav jāmaksā par dzīvošanu; otrkārt, jums nav jāprasa atļauja, lai brauktu atpūsties jebkurā laikā, un, treškārt, jūs varat darīt savā vasarnīcā pilnīgi visu, kas jums ienāk prātā (nodarboties ar biškopību, sapulcināt skaļas draugu kompānijas, mainīt interjeru savā mājā utt.).


Kā kļūt par vasarnīcas īpašnieku?


Lai jūsu rīcībā beidzot parādītos sengaidītā vasarnīca, jūs to varat īrēt vai iegādāties ar hipotekārā kredīta palīdzību. Pirmajā gadījumā jums tomēr nāksies nepārtraukti atcerēties, ka tā nav jūsu māja, tāpēc visas lielās darbības vasarnīcā un piemājas zemes gabalā būs jāskaņo ar lauku mājas saimniekiem. Tāpat vasarnīcas īrei būs nepieciešami arī papildus izdevumi – jums būs jāmaksā īres maksa reizi mēnesī vai reizi gadā.


Pērkot vasarnīcu ar hipotekārās kreditēšanas palīdzību, jūs kļūstat par mājas un zemes gabala īpašnieku uzreiz pēc kredītlīguma parakstīšanas. Parasti šādi vasarnīcas iegādājas cilvēki, kam jau ir savs dzīvoklis vai māja. Bet gadās arī izņēmumi, piemēram: laulātais pāris, izmantojot hipotekāro kredītu, iegādājas vasarnīcu ar zemes gabalu, lai pēc aiziešanas pensijā dzīvotu ārpus pilsētas. Līdz pārbraukšanai uz vasarnīcu pāris var izmantot īres dzīvokli, ja tam nav sava mājokļa, bet uz vasarnīcu braukt tikai brīvdienās un svētku dienās.


Ar ko vasarnīca atšķiras no parastās privātmājas?


Pirmkārt, vasarnīca nav salīdzināma ar labiekārtotu dzīvojamo māju, jo tai nav kvalitatīvas apkures sistēmas. Lielākā daļa vasarnīcu ir paredzētas dzīvošanai tikai vasarā. Aukstajos gada mēnešos šādas mājas netiek apsildītas vai tām ir vienkārša krāsns apkure (kamīns). Lai šādā mājā uzturētos arī ziemā, ēkā ir jābūt ne tikai apkures sistēmai, bet arī atbilstošam sienu biezumam, sienām jābūt arī nosiltinātām, lai telpā ilgāk saglabātu siltumu. Ja tomēr vasarnīca ir pilnvērtīga māja ar visām ērtībām un komunikācijām, bet atrodas ārpus pilsētas robežām, tad tās cena gandrīz ne ar ko neatšķirsies no privātmājas cenas pilsētas centrā. Tāpēc, ja gribat ieekonomēt vai nopirkt vasarnīcu, kas ir maz piemērota, lai dzīvotu tur visu gadu, esiet gatavi saskarties ar daudzām problēmām.


Dažādās vasarnīcas


Pat vasarnīcas ar savu piemājas saimniecību var atšķirties viena no otras tieši tāpat kā parastās privātmājas vai dzīvokļi. Novērtējot savas finansiālās iespējas, topošajam vasarnīcas īpašniekam ir jāizvēlas, kādu māju viņš ir spējīgs nopirkt. Vienkārša neliela māja bez dārgiem apdares darbiem un komunikācijām cenas ziņā būs pieejama gandrīz ikvienai ģimenei ar vidējiem ienākumiem. Bet, ja gribat iegādāties greznu ārpilsētas māju, esat gatavi ieguldīt vasarnīcā pamatīgu naudas summu, un turpmāk gatavojaties pastāvīgiem ārpilsētas mājas uzturēšanas izdevumiem.


Vasarnīcas cenu var ietekmēt arī tās ģeogrāfiskā atrašanās vieta. Piemēram, neliela vasarnīca 10 metrus no jūras maksās tikpat, cik pieklājīga mājas lielpilsētas centrā.


Kā izvēlēties sev ideālo variantu un nekļūdīties: nepārmaksāt un neiegādāties “svešu” vasarnīcu no krāpnieku rokām? Visdrīzākais, jums ir jāvēršas nekustamā īpašuma aģentūrā, kas specializējusies tieši uz vasarnīcu pārdošanu. Iespējams, ka starpnieka plašais piedāvājumu klāsts pavērs jums jaunus negaidītus variantus, kas būs jums 100% piemēroti. Jebkurā gadījumā, vasarnīcas iegāde – tā ir laba investīcija, kas neļaus jums kļūdīties.

Kredītu kalkulators

EUR
Kalkulatoram ir informatīvs raksturs
Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Uzzini savu kredītreitingu

Aizpildot anketu, Jūs neuzņematies nekādas saistības.

Patēriņa kredīts Norvik bankā

Gandrīz visi aizņēmēji zina, kā pareizi un izdevīgi noformēt patēriņa kredītu, bet diemžēl ne visi ievēro tā atmaksu saskaņā ar naudas atgriešanas grafiku

Top interesantākās biznesa idejas

Laura Kattano pameta darbu restorānā, lai uzsāktu savu biznesu, un viņai tas izdevās

Kā plānot savu budžetu

Katrā ģimenē izdevumu un izmaksu plānošana notiek dažādi. Gadās arī tā, ka visus izdevumus sedz vīrietis, mēdz būt, ka to dara sieviete

Kredīts SEB bankā

SEB banka ir viens no populārākajiem Latvijas kreditoriem, kas sevi pozicionē nevis kā investoru, bet finanšu palīgu saviem klientiem.

Ātri augošas darbības jomas

Ja esat nolēmis atklāt sev jaunas peļņas gūšanas iespējas, tad naudas ieguldīšana nozarē ar dinamisku attīstību nebūs slikta stratēģija

Kredītu apdrošināšana

Vēršoties finanšu iestādē pēc palīdzības kredīta veidā, mēs reti aizdomājamies par to, ka šajā situācijā iesaistām arī savus tuviniekus